Rijk van Nijmegen / Arnhem en omstreken

Het echte noodweer bleef uit, maar deze prachtfoto kwam er wel

NIJMEGEN - Hoewel de waarschuwing er was voor stevige onweersbuien, windstoten en plaatselijke wateroverlast bleek het echte noodweer zondagavond en nacht toch uit te blijven. Maar hier en daar waren wel flink wat flitsen te zien en donderklappen te horen.
En sommigen kunnen zo'n onweersbui dan weer geweldig op de plaat vastleggen. Dat deed weerman Wouter van Bernebeek uit Nijmegen met een schitterende foto van het onweer boven de Waal. Hij plaatste deze foto vanmorgen in de Natuur in Gelderland-Facebookgroep.
Een prachtige foto van het onweer boven de Waal.
Een prachtige foto van het onweer boven de Waal. © Wouter van Bernebeek.
'Wat een prachtige foto, het ging even lekker tekeer', zegt Willemien. En dat had Jan ook wel door in Hattem. "Hier ging het flink tekeer." Op sommige plekken was het zelfs zo heftig, dat mensen er even van wakker schrokken. "Rond 00.20 uur begon het in Doornenburg. Er waren een paar flinke klappen en flitsen. Ook was er veel regen, werd er wakker van", zegt Aileen.
Maar op andere plekken viel het weer reuze mee, zo weet Linda. "In Bemmel begon het met harde regen en toen een paar klappen onweer. Niks spannends helaas."
Oké, niks spannends misschien. Maar gelukkig hebben we de foto nog.