Stedendriehoek

Joey heeft zijn portemonnee met bijzondere munt nog steeds niet terug

Sander (wit shirt) en Fabio zoeken in de sloot naar de portemonnee van Joey.
Sander (wit shirt) en Fabio zoeken in de sloot naar de portemonnee van Joey. © Omroep Gelderland
TEUGE - Ze gingen centimeter voor centimeter door het water, twee vrijwilligers van een stichting die mensen helpt bij het zoeken naar dierbare spullen die ze kwijt zijn. Ze zochten naar de portemonnee van Joey. De fietser uit Twello liep na een duw van een groep wielrenners een nat pak op en raakte zijn portemonnee kwijt. Met daarin voor Joey iets van onschatbare waarde.
Vrijdagmorgen, plaats van handeling is de N344 tussen Apeldoorn en Twello, ter hoogte van de Woudweg. Joey laat verslaggever Joost Driessen de plek zien waar hij een duw kreeg en in de sloot belandde en zijn portemonnee kwijtraakte. "Ik had muziek in mijn oren, ik fietste naar huis en voor ik het wist lag ik erin."
Sander en zijn collega Fabio van de Stichting Gevonden-Verloren kammen minutieus het stukje sloot uit waar de portemonnee zou moeten liggen.

Gekregen van schoonvader

Ze waden door de sloot met apparatuur dat reageert zodra iets wordt gevonden. In dit geval gaat het niet zozeer om de portemonnee, als wel om een munt uit Indonesië die in die beurs zit. Joey: "Die heb ik van mijn schoonvader gekregen. Het is een munt die je niet zomaar krijgt."
Alle moeite ten spijt, Fabio en Sander vinden niets. Joey neemt het nieuws gelaten in zich op. "Ze hebben ook nog in de berm gezocht, maar daar ligt-ie ook niet. Ik denk dat we weer een oproep moeten plaatsen op Facebook of iemand nog een portemonnee gevonden heeft."
Zoektocht in sloot naar Joey's portemonnee