Stedendriehoek / Achterhoek

Concert Normaal in Lochem: hier kan je parkeren en zo ben je op tijd

Normaal tijden Olderwets Hoken in Lochem in 2022.
Normaal tijden Olderwets Hoken in Lochem in 2022. © Omroep Gelderland
LOCHEM - De band Normaal treedt vanavond op in Lochem. Waar gisteren de camping al volliep, komen vandaag duizenden 'anhangers om olderwets te høken'. Maar hoe zorg je ervoor dat je er op tijd bent en waar kan je de auto kwijt?
Vanaf 14.00 uur gaan de deuren van het terrein open. Voordat de Achterhoekse band het podium opkomt zijn er drie gastoptredens van Miss Montreal, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen en Rowwen Hèze.
Bennie Jolink en zijn mannen vieren vandaag vanaf 20.00 uur hun 48ste verjaardag. Het concert duurt ongeveer twee uur, op de plek waar het allemaal ooit begon.

Hier kan je parkeren

Precies naast het concertterrein heeft de organisatie een parkeerterrein voor concertbezoekers. Parkeren is gratis voor iedereen die in het bezit is van een concertkaart. Zet de navigatie op Lochem en volg de met borden aangegeven routes naar het evenement.
Als je met de auto naar het concert gaat, moet je rekening houden met drukke wegen, extra reistijd en misschien ook wat vertragingen. Concertorganisator MOJO raadt daarom iedereen aan op tijd te vertrekken.
Doordat alle bezoekers op hetzelfde tijdstip het terrein verlaten moet je ook na afloop van het concert rekening houden met grote verkeersdrukte. Overnachten op het parkeerterrein of in de omgeving van het concertterrein is niet toegestaan.

Met het openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer kan je naar het concert gaan. Met de bus, of met de trein. Maar mocht je met de trein willen gaan, dan moet je nog een flink stuk lopen. Het treinstation ligt namelijk op ongeveer 7 kilometer afstand van het terrein en er is geen pendelbus.
Je moet dus met de benenwagen of de taxi. Concertorganisator MOJO geeft het advies om een taxi te regelen voorafgaand aan het concert, er zouden namelijk weinig lokale taxi's beschikbaar zijn. Met de fiets, scooter of motor komen is ook geen probleem. Op zo'n 100 meter afstand staat een grote, gratis -maar onbewaakte- fietsenstalling.

Vanavond zendt Omroep Gelderland het Hemelvaartsconcert van Normaal uit 2005 uit. Een concert ter ere van hun 30-jarige jubileum. Het legendarische optreden van de Achterhoekse band is na het Gelders Nieuws te zien.