Arnhem en omstreken

Vrachtschip ramt woonboot in Arnhem

De beschadigde woonboot aan de Rijnkade.
De beschadigde woonboot aan de Rijnkade. © Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink
ARNHEM - De bewoners van een woonboot in Arnhem zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een harde klap. Een vrachtschip botste rond 02.00 uur op de woonboot, die door de klap een stuk naar voren schoot, tegen een loopbrug aan kwam, om vervolgens op drie boten aan de andere kant van de loopbrug te knallen.
Even na 02.10 uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat een woonboot mogelijk aan het zinken was. Ter plekke bleek dat een tanker tegen de woonboot was gevaren. Volgens een videocorrespondent ter plaatse is het vrachtschip, dat onder de John Frostbrug doorvoer richting de Nelson Mandelabrug, uit koers geraakt en tegen de achterzijde van de woonboot geknald.
Door de aanvaring is een forse deuk ontstaan aan de achterzijde van de woonboot. Er kon afgelopen nacht nog niet vastgesteld worden of de boot daadwerkelijk lek was, of dat het water afkomstig is van een systeem in de woonboot.

Niemand gewond

De tanker, die nauwelijks schade heeft opgelopen, is na de aanvaring een klein stukje doorgevaren en is aangemeerd aan de Rijnkade. Een medewerker van het vrachtschip vertelde dat het schip leeg was van diesel.
Er is niemand gewond geraakt en de mensen, die op de woonboot waren, zijn vannacht vermoedelijk elders ondergebracht.