Stedendriehoek / Achterhoek

Camping stroomt vol voor Normaal: 'Lekker bier drinken'

De sfeer zit er goed in op de camping
De sfeer zit er goed in op de camping © Omroep Gelderland
BARCHEM - Terwijl het tractorpullingterrein in Lochem in volle omvang wordt opgebouwd voor de optredens van donderdag, sijpelen de eerste 'anhangers' van de Achterhoekse rockband Normaal binnen op camping De Heksenlaak in Barchem.
Enkele tientallen liefhebbers zitten met blikken bier en wat muziek alvast te genieten van wat komen gaat. "Het is ieder jaar fantastisch om hier te zijn. We komen uit Abcoude, maar de mentaliteit hier in de Achterhoek is gemoedelijk en sfeervol. Lekker bier drinken", zegt een van de campinggasten.
Normaal keert op Hemelvaartsdag terug op heilige grond in Lochem. In 1975 maakte de rockband in deze regio furore en verkreeg landelijk bekendheid. Vorig jaar al keerde Normaal terug aan de Brinkerinkweg na twee jaar noodgedwongen niet te kunnen optreden in Lochem vanwege de coronapandemie.

'We doen graag een beetje gek'

"We zijn hier heel blij mee", zegt campingeigenaresse Annemiek. "We doen graag een beetje gek. Daarom staat het hier ook altijd stampvol, maar we zeggen ook: we zijn de normaalste camping van Nederland."
Kijk hoe het eraan toegaat op de camping:
Biertje?
De voorbereidingen op De Heksenlaak zijn sinds woensdag in volle gang. Enkele tientallen anhangers van Normaal hebben inmiddels hun tent of caravan op het terrein staan. "Om 8 uur 's ochtends gaat de biertap open en daarna gaan de eieren in de pan. Het staat dan rijen dik voor de poort. En dan gaan we er voor even een mooi feest van maken."
Behalve Normaal, treden Miss Montreal, Rowwen Hèze en Tim Knol & Blue Grass Boogiemen op. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert in Lochem.