Gelderse Vallei

Verdachte van schietpartij en dood Nijkerkse pleegt zelfmoord in cel

De politie zet de omgeving af in Nijkerk
De politie zet de omgeving af in Nijkerk © Persbureau Heitink
NIJKERK - De man die wordt verdacht van een schietincident op straat in Bunschoten en betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Nijkerk, in februari van dit jaar, is zondagochtend in zijn cel overleden. De man heeft zichzelf in de gevangenis in Grave (Noord-Brabant) van het leven beroofd, bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen aan RTV Utrecht.
De man zat sinds februari vast nadat hij een 59-jarige man uit Bunschoten meerdere keren had beschoten op de Veenestraat in Bunschoten. De verdachte werd diezelfde dag nog aangehouden in Nijkerk. In zijn woning werd een overleden vrouw gevonden.
Volgens De Telegraaf was de overleden vrouw de partner van de verdachte. Hij zou haar eerst hebben doodgeschoten in de woning in Nijkerk, vervolgens schoot hij op het slachtoffer in Bunschoten. Het zou gaan om een crime passionel, hoorde de krant van omwonenden.

Reconstructie

Afgelopen vrijdag maakte de politie op de Veenestraat in Bunschoten met een 3D-visualisatie nog een reconstructie van de schietpartij. Dat gebeurde in opdracht van het Openbaar Ministerie.
Met onder meer drones werd alles in beeld gebracht. "Op die manier kun je aan de hand van bepaalde scenario's de situatie nabootsen en exact weergeven wat daar die dag exact is gebeurd", zei politiewoordvoerder Sven Strijbosch tegen RTV Utrecht.
Met het overlijden van de verdachte komt ook de strafzaak tegen hem ten einde.
Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.