Arnhem en omstreken

Twee ongelukken in twee dagen, het is vaak raak op deze rotonde

Ongeval tussen auto en snorfietser op de rotonde.
Ongeval tussen auto en snorfietser op de rotonde. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een botsing tussen een snorfietser en een auto op maandagavond. Een botsing tussen een auto en een fiets op dinsdagochtend. Op een Arnhemse rotonde gaat het geregeld fout.
"Een dramaplek." Zo noemt een medewerker van tankstation Haan de rotonde aan de Oude Zevenaarseweg en Pieter Calandweg. De medewerkers van het tankstation zien het geregeld fout gaan: "En je ziet de helft niet, maar soms kijk je naar links en dan zie je dat er weer wat gebeurd is." De plek staat bekend als een plaats waar vaak aanrijdingen zijn.
Ook deze dinsdagochtend is het weer raak: "Weer iemand aangereden. Het was een auto met een fietser. Vaak zijn het hier auto's met fietsers. Het was maar een licht ongeval. Ze hebben het onderling geregeld. En gisteren ging het ook al mis."
Toen botsten daar een snorfietser en een auto op elkaar. De snorfietser raakte daarbij gewond aan zijn been.

Signaal helder

Voor de gemeente Arnhem is wel zonneklaar dat de kruising met de rotonde niet veilig is. Een woordvoerder zegt erover: "Het signaal is helder. Een paar weken geleden was er ook al een ongeluk. Er zijn maatregelen nodig." Wanneer die nieuwe maatregelen er komen weet hij niet: "Er staat niet morgen al een bulldozer."
Het zal ook niet de eerste keer zijn dat er iets aan de verkeerssituatie op dat punt gebeurd. Jaren geleden werden de rotonde en het bijbehorende fietspad ook al aangepakt.
"Het fietspad is iets verder van de rotonde af gelegd. Automobilisten komen nu van de rotonde af en staan dan zo voor dat fietspad. Dan kunnen ze naar beide kanten kijken of er fietsers aankomen. Het fietspad is ook iets verhoogd. Maar fietsers vanaf Westervoort komen bergaf met een grote snelheid. Ook vergissen automobilisten zich soms in de snelheid van e-bikes", aldus de voorlichter van de gemeente Arnhem.
Overigens is er volgens de medewerker van het tankstation vorig jaar ook weer iets veranderd: "De zij-ingang naar ons station is afgesloten, dat was ook onveilig want die ging ook over het fietspad. Dat is wel goed. Fijn dat ze er nu weer naar kijken."