Rivierengebied

Gelders kasteel kost 2,45 miljoen, dit koop je ook voor dat geld

Kasteel Soelen
Kasteel Soelen © Erfgoedmakelaars Redres
ZOELEN - Kasteel Soelen in Zoelen bij Tiel staat te koop voor 2,45 miljoen euro. Dat zijn een hoop knaken, maar daar krijg je onder meer negen appartementen voor. Maar wat zou je voor hetzelfde geld nog meer kunnen kopen?
In de buurtschap Koudhoorn tussen Garderen en Putten aan de Wildforsterweg staat een vrijstaande woonvilla te koop voor 2.495.000 euro. Daarvoor krijg je 375 m2 woonoppervlak met drie slaapkamers op een perceel van ruim 14.000 m2. In de dubbele garage zit een hydraulische lift, zodat zware goederen of auto's simpel naar het souterrain kunnen zakken. Daarnaast is er een onderkelderd bijgebouw van 147 vierkante meter voor gasten of kantoorruimte.

4 miljoen bitterballen

Maar voor dat bedrag kun je ook in de snackbar ruim 4 miljoen rundvleesbitterballen kopen. Heb je liever miniloempia's? Dan heb je geluk, want daar kun je er meer dan 6 miljoen van kopen.
Iets goedkoper is een net gedekte woonboerderij aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden: 2.200.000 euro. Naast een regendouche krijg je een vide in de woonkeuken, die door openslaande deuren grenst aan het terras met vijver en de veranda. Boven zijn vier slaapkamers en een tweede badkamer. In het souterrain is een bar, een kantoor en een fitnessruimte. Een wijnkelder maakt het af. Totale woonoppervlak: 447 vierkante meter. Daar komt nog een bijgebouw met eigen parkeerterrein bij. Het perceel is ruim 5000 vierkante meter.

Weinig scorende spits

Ben je een voetballiefhebber? Dan kun je Nikolai Baden Frederiksen kopen. Volgens de website transfermarkt.nl is de 22-jarige spits 2,5 miljoen euro waard. Vitesse kocht hem voor rond de 1 miljoen euro, maar veel succes had hij niet in Arnhem. De Deen maakte zeven goals. Hij is inmiddels verhuurd aan het Hongaarse Ferencvaros, waar hij maar een keer scoorde.
Een luxe villa van 401 vierkante meter op een perceel van 9460 vierkante meter. Die staat aan de Kostverlorensteeg in Harskamp en kost 2.400.000 euro. De fraaie oprijlaan met in het midden een prachtige waterpartij met fontein wijst de weg naar de luxe villa. Die is in 2005 gebouwd met veel luxe, comfort en de nieuwste technologie. Het souterrain is met de lift bereikbaar en heef verblijf-/ontspanningsruimtes. De masterbedroom is riant en voorzien van openslaande deuren naar het terras.

Dure musicalkaarten

Meer cultureel onderlegd? Dan kun je volgende maand naar Grease - de Hitmusical in de Stadsschouwburg in Nijmegen. De duurste kaartjes zijn 62,50 euro. Daar kun je er dus 39.200 van kopen. Enige probleem: er zijn nog geen duizend zitplaatsen.
Op de grens van Putten en Nijkerk aan de Achterridderweg staat een boerenhoeve van 220 vierkante meter met twee slaapkamers op een perceel van ruim 21.000 vierkante meter in een uitgestrekt bosgebied. De hoeve heeft een bakhuis, veranda, binnenplaats, multifunctionele bijgebouwen met onder meer paardenstallen, een rijbak en weide. Daarnaast zijn er diverse bijgebouwen: twee schuren, een hooiberg en een sfeervolle veranda met houtkachel.

Of toch maar sparen?

Maar je kunt je geld natuurlijk ook op een spaarrekening zetten. Al is dat niet zo lucratief, want veel meer dan 2 procent rente is er nauwelijks te krijgen. En dat levert je per jaar 49.000 euro op. Net te weinig om in totaal 2,5 miljoen euro te vergaren.