Achterhoek

Grappenmakers haken gretig in op 32 ontsnapte koeien

'Het gras is altijd groener aan de overkant', is te lezen op social media.
'Het gras is altijd groener aan de overkant', is te lezen op social media. © ANP
VARSSEVELD - Alle 32 koeien die vrijdag uit een weiland in Westendorp ontsnapten, zijn inmiddels weer terug bij de boer. Vrijdagavond laat werd de laatste koe bij een sloot aangetroffen, niet ver van de plek waar de koeien normaal staan. Ondanks de bezorgdheid bij de boer en de mogelijke gevaarlijke situaties die konden ontstaan, is er op sociale media ook veel hilariteit om de losgebroken koeien.
"Die hebben nog eens een leuk uitje gehad, dat maakt het leven weer spannend. Loeigezellig", reageert Dineke Sonies. Ook Anna Timmers en Michel Vonk kunnen de lol er wel van in zien. "Het is weer eens iets anders dan een paard in de gang", aldus Vonk. "Nieuwe indrukken opdoen, want koeien zijn nieuwsgierig. En dan mensen in het bejaardentehuis verblijden. Zouden we meer moeten doen: koeienwandelen!", zegt Timmers.
Ook Hildegard de Kerf snapt dat de koeien een verzetje nodig hadden. "Het gras is altijd groener aan de overkant."
Met vereende krachten wordt geprobeerd de koeien weer terug te krijgen.
Met vereende krachten wordt geprobeerd de koeien weer terug te krijgen. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited

Hit van The Spitfires en Van Duin

Ook denken mensen meteen aan muziek als ze het nieuws van de ontsnapte koeien lezen. "Ik hoor Andre van Duin alweer zingen: 35 koeien, hoor die krengen loeien en mijn gras verknoeien, heel mijn tuin ligt volledig in puin", reageert Michel van Gorp. Ook een bekende hit van de Achterhoekse band The Spitfires wordt genoemd als het gaat om de plekken waar de koeien werden gespot: "Links van Varsseveld, rechts van Varsseveld."

'Staken de koeien?'

De ontsnapping van de koeien wordt ook aangegrepen om het te hebben over het stikstofbeleid. "Beginnen nu zelfs de koeien al te staken?", reageert Arno Frech. "Ze willen vast naar Duitsland, waar niet zo wordt gezeurd over stikstof", zegt Yvonne Desjardins. "Of ze zijn op weg naar Den Haag om verhaal te halen", reageert Hans van Soest. "Ze zijn aan het genieten van de natuur nog het kan", denkt Loes Schoemaker.
Ook wordt gedacht dat de koeien alvast onderweg zijn naar het bekendste festival van Varsseveld, dat in het eerste weekend van juli wordt georganiseerd. "Ze zijn al bezig met de voorbereidingen voor Hootchie Koe", reageert André Dimmedal.