Achterhoek

Drie honden vergiftigd in Lichtenvoorde, een hond dood

hoe jammer ook voor speelse honden, ze moeten aangelijnd bij de ijsbaan, en zeker nu
hoe jammer ook voor speelse honden, ze moeten aangelijnd bij de ijsbaan, en zeker nu © Alotrobo via Pexels (foto ter illustratie)
LICHTENVOORDE - Zeker drie honden zijn afgelopen week vergiftigd toen ze werden uitgelaten bij de ijsbaan in Lichtenvoorde. Een hond heeft dat niet overleefd. Dat meldt de gemeente Oost Gelre, die hondenbezitters waarschuwt en oproept zich te melden als hun hond ook ziek is geworden.
De honden hadden iets gegeten in het gras naast het pad rondom de ijsbaan, zo schrijft de gemeente. Toen ze thuis waren, werden de honden slap en begonnen ze te schuimbekken. De eigenaren zijn snel naar de dierenarts gegaan. Eén hond heeft het desondanks niet overleefd. Met de andere twee gaat het iets beter.
Het is niet bekend wat de honden precies hebben gegeten, maar wel dat het erg giftig was. De dierenpolitie doet onderzoek naar de vergiftigingen. Wie er meer over weet, wordt verzocht om contact op te nemen met de boa's van de gemeente. Hondeneigenaren moeten hun viervoeter aangelijnd houden en zorgen dat de hond niets eet.