Rivierengebied

Ernstig zieke Stijn (3) overhandigt cheque aan kinderkankercentrum

Stijn houdt glunderend de cheque vast van de inzamelingsactie die zijn buurvrouw Angela (helemaal rechts op de foto) voor hem afmaakte. Projectmanager  van de Prinses Máxima foundation, Barbara staat rechts naast Stijn en links staat trotse medewerker Ann
Stijn houdt glunderend de cheque vast van de inzamelingsactie die zijn buurvrouw Angela (helemaal rechts op de foto) voor hem afmaakte. Projectmanager van de Prinses Máxima foundation, Barbara staat rechts naast Stijn en links staat trotse medewerker Ann © Eigen foto
ZOELEN - De 3-jarige Stijn uit Zoelen was te ziek om, zoals gepland, op Koningsdag zelf geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Zijn buurvrouw Angela en goede vriendin van de familie, twijfelde geen moment en regelde alsnog 'een mooie Koningsdag voor Stijn' met een inzamelingsactie. "Volgens het Máxima centrum gebeurt het niet vaak dat er in zo'n korte tijd zoveel geld wordt ingezameld. De teller eindigde op ruim tienduizend euro!"
Angela vertelt: "Stijn wilde heel graag met een bakfiets, beplakt met QR-codes heel veel geld ophalen voor het Máxima centrum. Toen hij daar te ziek voor was, ben ik meteen een actie via de website van het centrum gestart, maximaalinactie.nl. Ik vond het mooi om zo toch iets te kunnen bijdragen."

Fooienpot is ook voor Stijn

Tot haar verbazing is het streefbedrag van 500 euro een dag later al ruimschoots gehaald. "De organisatie van Koningsdag in onze woonplaats had al meteen toegezegd om de fooienpot af te staan. En zo ging het ineens hartstikke hard, mensen bleven maar geld geven en we zaten binnen een dag al op 2400 euro."
De donaties voor het kinderkankercentrum liepen op tot een indrukwekkend bedrag van 10.465 euro. Stijn was net op tijd fit genoeg om de cheque zelf te overhandigen. Hij glunderende van trots. "Stijn heeft de afgelopen twee weken in het ziekenhuis gelegen, maar komt vandaag thuis", vertelt zijn buurvrouw Angela.
Daar kan hij even bijkomen en nagenieten van het succes van de actie die hij het liefst zelf had uitgevoerd. "Over een week moet hij weer naar het Máxima centrum voor een chemobehandeling."
Trotse Stijn met de cheque voor het Prinses Maxima Centrum.
Trotse Stijn met de cheque voor het Prinses Maxima Centrum. © Eigen foto