Gelderse Vallei

Overvaller nog niet gepakt, wie herkent hem?

De overvaller in Wageningen die nog steeds wordt gezocht.
De overvaller in Wageningen die nog steeds wordt gezocht. © politie/Plaats Delict
WAGENINGEN - De politie zoekt nog steeds naar de jonge man die 7 maart een tankstation aan de Churchillweg in Wageningen overviel. De gewapende overvaller was op de fiets en werd bijna aangereden toen hij de overval wilde plegen.
Dat zegt de politie in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

Overvaller drukte wapen in kleding slachtoffer

Op nieuwe beelden van boven de kassa is goed te zien dat de overvaller zijn vuurwapen in de kleding van de medewerker drukt. Wanneer een tweede medewerker verschijnt schrikt de overvaller. Hij probeert zijn wapen op beide personen te richten en duwt ze weg.
Bekijk de beelden:
Overvaller Wageningen nog spoorloos
De dader vertrok op een omafiets. De politie vermoedt dat de dader uit de omgeving komt, omdat hij op de fiets was.
Hij wordt geschat op een jaar of 18, hij heeft een lichte huidskleur en hij droeg een zwarte rugzak.

Later kwam de schok

Het slachtoffer gaf aan dat het allemaal heel snel ging en dat hij daardoor ook niet echt kon verwerken wat er gebeurde, zegt Sven Strijbosch van de politie. "Later kwam de schok pas. Hij had voor de overval overigens wel een overvaltraining gehad en heeft daar ook naar gehandeld. Wat we vaak zien is dat overvallers bereid zijn grote risico's te nemen voor een hele kleine buit."
Ook in Wageningen ging de overvaller er met een gering bedrag vandoor.
[kaderbegin:Kader Begin]
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023101968. Een tipformulier invullen kan hier.
[kadereinde:Kader Einde]