Gelderse Vallei

Wouter volgt Gerbrand op bij SGP-jongeren in Ede

Gerbrand (links) en Wouter van de SGP-jongeren in Ede.
Gerbrand (links) en Wouter van de SGP-jongeren in Ede. © SGP Ede
EDE - De SGP-jongeren in Ede hebben een nieuwe voorzitteer, meldt lokale omroep XON. De afgelopen twee jaar trok Gerbrand van Hoef de kar, maar vanwege zijn landelijke bestuurslidmaatschap vertrekt hij uit de lokale commissie. Wouter Dekker is zijn opvolger.
“Ik kijk terug op een hele mooie tijd waarin wij als SGPJ Ede hele mooie dingen hebben mogen organiseren. Ik denk dat we na corona samen SGPJ Ede weer op de kaart hebben gezet met verschillende activiteiten”, zegt Gerbrand. “Het voelt heel goed om met een gerust hart deze enthousiaste commissie los te laten. Al ga ik de gezelligheid wel missen.”
Wouter Dekker is sinds het voorjaar van 2021 betrokken bij de commissie in Ede, en sinds december van dat jaar is hij verantwoordelijk voor het secretariaat.
“Ik heb er erg veel zin in om in de komende jaren het werk dat we in de afgelopen jaren hebben neergezet uit te bouwen. Daarbij is ons doel om jongeren te betrekken bij de politiek in Ede”, zegt hij. “Door de gemeenteraad worden veel beslissingen genomen die betrekking hebben op de directe leefomgeving van jongeren, het is belangrijk dat daarom hun stem ook gehoord wordt.”