Rivierengebied

Examenstunt loopt uit de hand: twee leerlingen geschorst

Tijdens de stunt reed een scholier met een brommer de school in.
Tijdens de stunt reed een scholier met een brommer de school in. © Privébeelden
ZETTEN - Twee leerlingen van het Hendrik Pierson College in Zetten gingen dinsdagmiddag te ver met hun examenstunt. Ze lieten een rookbom afgaan, net toen de grote pauze begon. De twee raddraaiers zijn geschorst en mogen de school alleen nog onder begeleiding betreden om hun examen te maken.
Volgens rector Gijs Beekhuizen was er dinsdagmiddag sprake van 'milde paniek' toen examenleerlingen het einde van hun middelbare schoolperiode wilden vieren. Er werd gegooid met rookbommen, meel en confetti. En dan reed er ook nog een brommer door de gangen, met een jongen met een waterpistool achterop.

'Examenstunt met randje'

"Die paniek kwam vooral door de ongelukkige combinatie van de examenstunt en de grote middagpauze", vertelt Beekhuizen een dag later. "We moesten snel handelen. Je wilt natuurlijk geen brommer in de gang en al helemaal geen rookbommen, dat maakte het een examenstunt met een randje."
Doordat veel leerlingen tijdens de pauze toch al hun telefoon in handen hadden, verschenen de beelden van de stunt al gauw op TikTok. "Die beelden heb ik ook gezien", verzucht de rector.
Kijk hier beelden van de stunt:
Scholieren geschorst na examenstunt
Na het gooien van de rookbom gingen de rookmelders af, wat de chaos vergrootte. "Daarop hebben we alle leerlingen naar buiten gestuurd. Gezien de rommel die in de school lag, hebben we besloten alle leerlingen naar huis te sturen. Zo konden we de boel weer op orde brengen."

Geschorst

Twee leerlingen die verantwoordelijk waren voor de rookontwikkeling zijn daarop aangesproken, met hun ouders erbij. "Dat waren twee examenkandidaten en die kunnen zich niet meer op school vertonen. Ze mogen onder begeleiding nog hun examen maken, maar daarbuiten zijn ze niet meer welkom."
Of de twee wel bij een eventuele diploma-uitreiking mogen zijn, is nog onzeker.