Achterhoek

Dansen onder de haan moet dé hit van Doesburg worden

Kinderkoor bij nieuw Doesburgs lied
Kinderkoor bij nieuw Doesburgs lied © stadsfotograaf Lindy Balduc
DOESBURG - Alle inwoners van Doesburg zijn zaterdag 20 mei uitgenodigd om mee te dansen in een heuse videoclip. Die clip hoort bij een eigentijds, nieuw lied voor Doesburg. Het lied is dinsdag voor het eerst naar buiten gebracht. Met het lied Dansen onder de haan wil het kleine stadje aan de IJssel alle inwoners met elkaar verbinden.
De song is speciaal geschreven voor de viering dit jaar van 800 jaar Hanzestad. Doesburg is namelijk één van de vijf Gelderse Hanzesteden langs de IJssel. Eigenlijk heeft de stad al een volkslied, maar nu is er dus een meer eigentijds lied, gemaakt door de plaatselijke zangeres Esther Pelgrom en componist Marco Prins.

Videoclip met jong en oud bij de kerk

Esther Pelgrom: "Mijn grote wens is inderdaad dat dit lied verbindt. Zo staat er bijvoorbeeld de zin in: 'Ook al heeft je wiegje hier niet gestaan.' Dat vind ik belangrijk want ook dan ben je Doesburger. We willen jong en oud, mensen uit alle wijken bij elkaar krijgen. Wij als makers hebben hiervoor ook met heel veel mensen gesproken voor dit lied."
Op zaterdag 20 mei worden er opnames gemaakt voor een echte videoclip bij het lied. Voor de clip is ook een dans gemaakt door dansdocente Noura Regzui van Dance Skills in Doesburg. In een dansles online doet de docente samen met enkele jongeren de dans voor, zodat iedereen de moves op 20 mei onder de knie heeft.
Aanmelden voor de opnames en meer info is hier te vinden.