Rijk van Nijmegen

Oranjepop geeft geld terug na afblazen concert

De poorten van Oranjepop gingen dicht.
De poorten van Oranjepop gingen dicht. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De bezoekers die een kaartje hadden gekocht voor het festival Oranjepop in Nijmegen, kunnen hun geld terugkrijgen. Dat heeft poppodium Doornroosje, dat het festival organiseerde, bekendgemaakt. Op Koningsdag viel al snel de stroom uit die nodig was voor het evenement, waardoor het stil bleef in het Hunnerpark.
Het ging mis tijdens een optreden van singer-songwriter Naaz. Het geluid viel ineens weg. Naaz probeerde het daarna nog met een megafoon, maar dat liep op weinig uit. De organisatie liet vervolgens weten de problemen niet te kunnen oplossen.
"De artiesten wilden toch nog optreden. Dus zijn we bliksemsnel op zoek gegaan naar een plek waar dat kon. En die vonden we in podium Brebl. De honderd aanwezigen daar hebben een heel bijzonder concert gehad", vertelt Koos Hornman van Doornroosje. De bands Bumble B Boy, Wies, Personal Trainer en Fat Dog hebben op de alternatieve locatie een optreden gegeven.

Verzekering

"We vinden het heel jammer dat het festival niet heeft kunnen plaatsvinden zoals we het bedacht hadden", meldt Doornroosje. "Daarom komen we iedereen tegemoet en storten we alle ticketgelden terug. We zijn in gesprek met de verzekering om de kosten te dekken."
Wie een ticket aan de deur heeft gekocht, kan op de website van Doornroosje een claim invullen. Kaartkopers die online al hun plekje reserveerden, worden door de organisatie proactief gecontacteerd.