Liemers

Man in de put opent nieuw plein in Zevenaar

Man in de put sluit waterspeelplek aan
Man in de put sluit waterspeelplek aan
ZEVENAAR - Met het in werking stellen van de waterspeelplek is woensdag in Zevenaar het totaal opgeknapte Raadhuisplein geopend. Kinderburgemeester Catoo Berns deed dat samen met wethouder Toon Albers. Of eigenlijk was het een man in een put die de kraan openzette.
Na vier jaar was het werk dan helemaal klaar. De eerste reacties van jong en oud zijn positief. Er is meer groen en er zijn een heleboel zitplekken. Al waren er ook geluiden dat er nog meer bankjes en prullenbakken bij moeten. De opknap van het Raadhuisplein kostte zo'n 600.000 euro. Van dat geld is de bestrating aangepakt, zijn er dus bankjes gebouwd en is er een waterspeelplek voor kinderen aangelegd.
En dat is vooral fijn voor kinderen, aldus kinderburgemeester Catoo Berns. De opening komt net op tijd voor dodenherdenking en Bevrijdingsdag en daar is wethouder Toon Albers op zijn beurt dan weer blij mee.
Raadhuisplein Zevenaar weer open met waterspeelplek
Raadhuisplein Zevenaar weer open met waterspeelplek

Ook weekmarkt weer terug op plein

De hele weg naar het vernieuwde plein was behoorlijk lang en kende verschillende hobbels. Voor de herinrichting werd onder meer het oude gemeentehuis gesloopt. Die sloop startte eind 2018 maar werd echter al snel stilgelegd vanwege de vondst van asbest. Een half jaar later kon de sloop pas echt doorgaan.
Vanaf september vorig jaar lag het plein helemaal open en was dit gedeelte van de binnenstad maandenlang een bouwput. Ook de weekmarkt moest toen tijdelijk verkassen naar de Oude Doesburgseweg. Vanaf volgende week vrijdag 12 mei staat de markt weer op de vaste plek op het Raadhuisplein.