Stedendriehoek

Verslaggever Ton krijgt tips voor succesvolle date

Denise Janmaat is datingcoach.
Denise Janmaat is datingcoach. © Omroep Gelderland
EERBEEK - Denise Janmaat uit Eerbeek was de eerste die met een online datingsite begon. Nu 25 jaar geleden begon ze de site d-date. Een echte pionier op dit gebied.
In een tijd dat er wel veel naar een partner werd gezocht via een advertentie in de krant, begon Denise een website. Internet was iets wat vooral voorkwam in een kantooromgeving. Misschien daarom dat in het begin het klantenbestand voor 80 procent uit mannen bestond. "Dat was lastig matchen in het begin", zegt Denise nu.
Kijk hier hoe verslaggever Ton een datingprofiel aanmaakt:
Verslaggever Ton maakt een datingprofiel aan.
Denise heeft inmiddels afstand gedaan van de site en is fulltime datingcoach. Ze geeft tips over dating profielen en profielfoto's. "Zorg dat je meer foto's maakt. Zowel een portretfoto, als ook een foto met je hele postuur", geeft ze als tip. En natuurlijk: sta je met een glimlach op de foto.

'In ieder mens zit gewoon iets moois'

Er blijken nog altijd heel veel mensen moeite te hebben om een goede partner te vinden. Op ieder potje past een dekseltje is een term die Denise omarmt. Natuurlijk is niet iedereen succesvol via een datingsite, maar vaak gaat het met een beetje steun toch goed. "In ieder mens zit gewoon iets moois", zegt Denise. Kom je op de juiste, maar ook oprechte manier over op mensen, is er meestal wel een partner te vinden.
Denise bespreekt ook het daten zelf met haar klanten. En ze komen weer bij haar terug met hun ervaringen. Ze heeft met veel oud cliënten nog steeds contact. En soms krijgt ze een foto toegestuurd met een baby. Het bewijs dat het goed gekomen is met de relatie.