Arnhem en omstreken

Zweefvliegtuig verongelukt, pilote (57) omgekomen

Het vliegtuig is neergestort.
Het vliegtuig is neergestort. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een zweefvliegtuig is zondagmiddag neergestort bij Zweefvliegveld Terlet in de buurt van Arnhem. Daarbij is de pilote om het leven gekomen, meldt de politie. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Alkmaar.
Een traumahelikopter, ambulances, brandweer en politie zijn met grote spoed naar het ongeluk gesneld. Voor de pilote was dat te laat. Zij was de enige inzittende van het toestel. Een poging tot reanimatie had helaas geen succes, aldus een fotocorrespondent.
Op beelden zijn de hulpdiensten te zien bij het wrak van het zweefvliegtuig. Hoe het toestel precies kon neerstorten, is nog onduidelijk. Mogelijk raakte het toestel een rij bomen in de buurt van de Hooiweg. De plek van de crash ligt vrij ver van de bewoonde wereld.
De Dienst Luchtvaart gaat de oorzaak van de crash onderzoeken, meldt de politie. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid komt naar Terlet voor onderzoek.
Zweefvliegtuig verongelukt, één persoon omgekomen

Tweede fatale crash in nog geen jaar tijd

Terlet staat te boek als het nationaal zweefvliegcentrum van Nederland. Vrijwel dagelijks zijn daar zweefvliegtuigen in de lucht. Het is de tweede fatale crash met een zweefvliegtuig bij Terlet in nog geen jaar tijd. Op 29 juni vorig jaar kwam een 69-jarige man uit Schijndel om het leven toen zijn toestel na de start naar beneden kwam.
Na het ongeval van zondag bleven alle vliegtuigen op Terlet verder aan de grond. Medewerkers van het vliegveld willen verder niets zeggen tegen Omroep Gelderland.
Onderzoekers op de plek van het ongeval bij Terlet.
Onderzoekers op de plek van het ongeval bij Terlet. © Persbureau Heitink