Rivierengebied

Albert Heijn ontkent intimidatie stakende medewerkers

Stakers bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Geldermalsen.
Stakers bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Geldermalsen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Supermarktketen Albert Heijn ontkent dat stakende medewerkers bij onder andere het distributiecentrum in Geldermalsen geïntimideerd en bedreigd worden. Vakbond FNV, die de staking is gestart, zegt dat medewerkers thuis zijn opgezocht.
"Hen wordt dan verteld dat ze alleen nog ingedeeld zullen worden op vervelende diensten en slecht betaald werk, tenzij ze stoppen met staken", zegt een woordvoerder van FNV. Ook zouden de werknemers van de distributiecentra te horen krijgen dat FNV helemaal niet echt opkomt voor betere arbeidsvoorwaarden. In het ergste geval zou het uitzendbureau zelfs dreigen met ontslag.

'Klopt niet'

Maar volgens de supermarkt klopt daar niks van. "Iedereen heeft het recht om te staken of je nou een vaste medewerker bent of een uitzendkracht, dat maakt niet uit. Dat recht wordt niet beperkt."
Ook ontkent de woordvoerder met klem dat parttimers persoonlijk benaderd zouden worden door leidinggevenden. "Waar de uitzendbureaus waarmee wij werken van worden beschuldigd, gebeurt niet. Dat doen wij niet en dat doen de uitzendbureaus niet."