Rijk van Nijmegen

Geen stroom op Koningsdag, dus Oranjepop trekt stekker eruit

De poorten van Oranjepop gingen dicht.
De poorten van Oranjepop gingen dicht. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bezoekers aan Oranjepop in Nijmegen kwamen op Koningsdag van een koude kermis thuis. Daar hadden meerdere artiesten moeten optreden, maar aan het begin van de avond viel de stroom uit. Voor dat technische probleem bleek vervolgens geen oplossing voorhanden. Na bijna twee uur besloot de organisatie het festival daarom voortijdig te beëindigen.
Het ging mis tijdens een optreden van singer-songwriter Naaz. Het geluid viel ineens weg. Naaz probeerde het daarna nog met een megafoon, maar dat liep op weinig uit. De organisatie liet vervolgens weten de problemen niet te kunnen oplossen.

Deel artiesten gaat door

Toen duidelijk werd dat de stekker niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk uit Oranjepop ging, dropen de duizenden bezoekers teleurgesteld maar rustig af. Zij betaalden allemaal 10 euro per kaartje. Of en hoe zij hun geld terugkrijgen, is nog niet bekend.
Een deel van de geplande artiesten treedt toch nog op. Met 'bliksemactie' spelen een paar artiesten nog in cultureel centrum Brebl. Het gaat om Bumble B Boy, Wies, Personal Trainer en Fat Dog, zo meldt de organisatie.
Mogelijk was kortsluiting de oorzaak van de stroomuitval.