Stedendriehoek

Boze campingbewoner gooit met stoel

Camping De Marshoeve
Camping De Marshoeve © Google Maps
LOENEN - Tijdens een informatiebijeenkomst over de ontmanteling van camping De Marshoeve in Loenen heeft woensdagavond een boze campingbewoner een stoel naar voren gegooid. De bijeenkomst werd tijdelijk stopgezet door de gemeente Apeldoorn.
De gemeente heeft de camping onlangs aangekocht. Dat betekent dat de bewoners uiterlijk binnen enkele jaren wegmoeten.

'Emoties liepen hoog op'

Over die plannen werd de bijeenkomst gehouden, waarbij bleek dat veel nog onbekend is. "De bijeenkomst heeft vijf kwartier geduurd. Daarbij liepen de emoties hoog is", geeft gemeentewoordvoerder Harm Korendijk donderdag aan.
"Iemand heeft een stoel gegooid. Na enige tijd kwam hij zelf terug en heeft zijn excuses aangeboden. De politie is langsgeweest, heeft met de man gepraat en is vertrokken zonder verder iets te doen."

'Geen verdere stappen'

"Daarna heeft de bijeenkomst nog een uur geduurd", vertelt Korendijk. "Er komt geen tweede bijeenkomst. Wel volgen individuele gesprekken met de bewoners."
De gemeente neemt verder geen stappen tegen de man die de stoel heeft gegooid. "Het is voor ons onacceptabel, maar we hebben een goed gesprek met de man gehad. Hij heeft zijn fout toegegeven."