Gelderse Vallei

Kangoeroe Skippy doodgereden

De loslopende Skippy is aangereden en overleden.
De loslopende Skippy is aangereden en overleden. © Pixabay
EDE - Maanden was de witte wallaby Skippy ontsnapt, maar aan zijn avontuur in de wijde omgeving van Ede is afgelopen week een tragisch eind gekomen. Skippy is aangereden en overleden.
Dat meldt Peter Zijlmans van de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei. Hij zocht samen met meerdere vrijwilligers, de politie en de Dierenambulance naar het exotische diertje. "Voor de vrijwilligers is het een grote klap, want die zijn er dag en nacht mee bezig geweest". Er overheerst ook frustratie, vooral omdat ze Skippy vorige week bijna gevangen hadden.
"We hadden hem zaterdag en zondag in de vangkooi laten lopen", licht hij toe. Maar zo'n kooi is niet zomaar te sluiten, zodra het dier gevangen is. "Maandag wilden we de kooi op scherp zetten, maar zondagavond was Skippy ineens compleet uit beeld." Tot die ene tip die Zijlmans naar Skippy's laatste plek bracht.

Aanrijding bij snelweg

Zijlmans kreeg na een oproep een tip via Facebook dat er wat wits gezien was naast de A12, vlakbij de oprit naar de A30. Hij stapte meteen in zijn auto en zag de wallaby inderdaad liggen. Aangereden en overleden. "Er lag een stuk van een bumper een meter of twee vandaan, dus de auto moet ook schade hebben gehad."
Hij is boos op degene die Skippy heeft aangereden, vooral omdat die dat niet gemeld heeft. "Hij heeft daar misschien wel een week gelegen. Dat zag je aan het gras eronder ook, dat was helemaal geel geworden."

Eigenaar

Skippy ligt nu bij de Dierenambulance. De eigenaar gaat beslissen wat er met het diertje gaat gebeuren. "Die is er ook wel ziek van dat hij overleden is", vertelt Zijlmans. "Het is een apart dier en het gebeurt niet vaak dat die ontsnappen."
De Honden Zoekgroep gaat dinsdagavond de vangkooi nog weghalen, met een wrang gevoel. "We zijn blij dat we hem gevonden hebben, omdat we in onzekerheid zaten. Maar we waren heel dichtbij en dan gaat het nog mis. Dat is frustrerend voor iedereen."