Rijk van Nijmegen

Medewerker Radboud Universiteit vertrekt na meldingen over ongewenst gedrag

De Radboud Universiteit in Nijmegen
De Radboud Universiteit in Nijmegen © ANP
NIJMEGEN - Een medewerker van de afdeling Artificial Intelligence van de Nijmeegse Radboud Universiteit vertrekt nadat er een onderzoek is geweest naar ongewenst gedrag van deze persoon. In een verklaring van de universiteitsleiding staat dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is over de invulling en uitoefening van de functie door de medewerker.
De faculteit Sociale Wetenschappen - waar de afdeling van de medewerker onder valt - liet eerder weten dat er verschillende meldingen waren gedaan van ongewenst gedrag door de medewerker. Er volgde in het voorjaar van 2022 een extern onafhankelijk onderzoek naar aanleiding van deze meldingen. Dit leidde tot nieuwe informatie en aanvullend onderzoek in opdracht van het bestuur.
Op basis van de uitkomsten zijn de medewerker en het faculteitsbestuur met elkaar in gesprek gegaan. Uitkomst hiervan is volgens de verklaring dat met wederzijds goedvinden het dienstverband is beëindigd. Over de meldingen van het ongewenste gedrag wordt in de laatste verklaring niet meer gesproken. Een woordvoerder voegt nog wel toe dat er weliswaar meldingen van ongewenst gedrag zijn gedaan, maar dat er geen officiële klachtenprocedure is geweest.