Noord-Veluwe

Wietze (85) wil nog Nederlands kampioen tennis worden

Wietze (85) wil nog Nederlands kampioen tennis worden
Wietze (85) wil nog Nederlands kampioen tennis worden © Omroep Gelderland
PUTTEN - Hij is inmiddels 85 jaar, maar Wietze Landman uit Putten is nog altijd erg fanatiek en hoopt dit jaar voor het eerst Nederlands kampioen tennis te worden in de leeftijdsklasse 80+. Sinds vijf jaar doet Landman al mee aan het NK en dit jaar staat hij gewoon weer aan het net.
Landman is elke week nog twee keer op de tennisbaan van Tennisvereniging De Vale Ouwe in Putten te vinden. Hij vindt het belangrijk om fit en actief te blijven. "Ik heb geluk en mazzel gehad met mijn gezondheid. Ik vind tennis vooral heel erg gezellig, maar wil natuurlijk ook graag winnen", zegt Landman.

Nederlands kampioenschap

Tot een paar jaar geleden deed hij niet mee aan het kampioenschap. Hij speelde wel altijd mee met in de tenniscompetitie en wist ook wel dat hij een aardig balletje kon slaan, maar aan meedoen aan het NK dacht hij toen nog niet. "Ik ben op mijn tachtigste door de KNLTB gevraagd om mee te doen. Ze hebben me zien spelen in de competitie en ik had een hoge ranking. Daarom nodigden ze me uit voor het NK."
Eerste is hij in de afgelopen jaren nog niet geworden. De laatste keer eindigde Landman als derde. Al deden er ook niet veel spelers mee. "Ik werd derde van de vier deelnemers. Dit jaar doe ik mee in de categorie 85+ en hoop meer kans te maken. Vorig jaar zagen er een paar heren al niet goed uit", zegt Landman lachend.

Ambassadeur

Tennis is echt onderdeel van Landmans leven en hij ziet zichzelf ook wel een beetje als ambassadeur van de sport. "Ik raad iedereen aan om te gaan tennissen. Het is veel bewegen en ook vooral veel plezier hebben. Daardoor blijf je fit. Het is echt een sport waarbij je op de vijfde kunt beginnen en door kunt gaan tot je 85ste. Bij veel sporten kan dat niet", aldus Wietze.
In het programma I love De Achterhoek gaan Willem te Molder en Frans Miggelbrink met Wietze de tennisbaan op. Benieuwd hoe dat ging? Kijk hier naar de uitzending:
Aflevering I Love De Achterhoek: Wat te doen met je pensioen?