Rijk van Nijmegen

Taner gaat naar het WK dansen met... een etalagepop

Danser Taner Tabak met pop Linda.
Danser Taner Tabak met pop Linda. © RN7
NIJMEGEN - Taner Tabak uit Nijmegen vertegenwoordigt Nederland binnenkort op een wel heel bijzondere manier tijdens het World Dance Championship in Warschau. Taner doet wedstrijden in verschillende dansstijlen. In principe allemaal solo, behalve bij de Caribbean Style. Die dans doet hij samen met zijn etalagepop, Linda.
Het idee om de dans met een paspop uit te voeren ontstond in coronatijd. Taner wilde blijven oefenen, maar dat kon alleen met een pop. Met een pop is het wel anders dansen, zegt hij. "Een echte danspartner kan alles improviseren en corrigeren, maar met een pop heb je geen kans om een fout te makem", aldus de Nijmegenaar tegen RN7. Voor een perfectionist is een pop ideaal, vindt hij dan ook.
Er doen in Polen veel dansers uit verschillende landen mee, maar Taner is voor Nederland de enige deelnemer. Zijn pop Linda van de Lindenberg is niet in een winkel gekocht. De onderdelen van Linda zijn bij elkaar verzameld en vervolgens in elkaar gezet. Onder haar jurk zit een kruk op wieltjes verstopt.

Pop Linda heeft al wedstrijdervaring

Het is niet voor het eerst dat Taner met pop Linda aan een wedstrijd meedoet. Op het WK, eerder dit jaar, behaalden ze onder meer een tweede en derde plek in verschillende dansstijlen. Linda is al als lading vooruitgereisd voor de komende wedstrijd in Polen.
Bij de World Dance Championship heeft Taner zich ingeschreven als solodanser, maar naar verwachting zal de jury niet moeilijk doen over pop Linda.
Kijk de reportage van mediapartner RN7 terug: