Achterhoek

Bizar! Mevrouw De Wolf-De Wolff staat oog in oog met... een wolf

Silvia de Wolf-De Wolff stond oog in oog met een wolf
Silvia de Wolf-De Wolff stond oog in oog met een wolf © bewerking Omroep Gelderland/Privéfoto
DOETINCHEM - Een bizarre gebeurtenis in Doetinchem. Toen Silvia de Wolf-De Wolff maandagochtend in alle vroegte haar hond uitliet bij De Bleek, rekende ze niet op gezelschap op straat. Maar dat ze plotseling oog in oog kwam te staan met een heuse wolf, overtrof al haar verwachtingen.
"In eerste instantie dacht ik dat het een herder was", zegt Silvia de Wolf-De Wolff tegen REGIO8. Ze kwam het dier tegenop het grasveld vlak bij het winkelcentrum. "Dus ik riep: ‘hé, hé!’. Op dat moment keek de wolf mij aan en zag ik dat het een wolf was, een echte wilde wolf. Daar schrok ik wel behoorlijk van."
Sylvia belde de politie, wat een bijzonder telefoongesprek opleverde: "Ik zei dat mijn naam Silvia de Wolf-De Wolff was, dus de politieagente schoot in de lach. Ze vroeg nog of het geen familie was, maar ze had wel in de gaten dat het ernstig was. Ik vond het zelf ook wel een beetje spannend."
Mevrouw De Wolf-De Wolff vertelt over ontmoeting met wolf

In goede gezondheid

De wolf rende er vandoor en schoot de woonwijk in. Even later werd hij uitgeput en slapend gevonden in een achtertuin van een woning, waarvan de bewoners ook de politie hadden gebeld. Vervolgens is het verdoofd door een gespecialiseerde dierenarts en overgebracht naar een dierencentrum.
"Die hebben het dier daarna ook onderzocht en de wolf was helemaal gezond, hij had geen wonden of zoiets", zegt Silvia. Er gingen nog even geruchten dat het dier zou zijn aangereden, maar de politie bevestigt dat dat niet het geval is.

Weer vrijgelaten

Het dier is eerst bijgekomen in een dierencentrum en is in de loop van maandag weer uitgezet op een rustige plek in de natuur. Liever niet in de buurt van Doetinchem, zegt Sylvia, want daar zit de schrik er volgens haar goed in.
Toch voelt het wat dubbel. "Als je hem van dichtbij hebt gezien, wil je aan de ene kant wel dat de wolf vrijheid heeft", aldus Silvia. "Maar dan lijkt een beschermde omgeving als de Hoge Veluwe mij beter dan een plek hier in het bos bij het ziekenhuis."