Noord-Veluwe

'Gevaarlijke stof 's nachts achtergelaten', zeven mensen onwel

Een huis, een auto en een park waren vergeven van een penetrante lucht in Putten
Een huis, een auto en een park waren vergeven van een penetrante lucht in Putten © Persbureau Heitink
PUTTEN - De politie zoekt naar nachtelijke camerabeelden van het huis en de buurt in Putten, waar zondag mensen onwel waren geworden door een gevaarlijke stof. Uiteindelijk zijn zeven mensen met hoofdpijn gecontroleerd door ambulancepersoneel.
Het vermoeden rees dat personen 's nachts iets over een auto en door de brievenbus van een woning aan de Bouwmeestersgoed hebben gegooid.
De politie laat zich niet uit over dat een stof door een brievenbus is gegooid, maar vermoedt wel dat er opzet in het spel is en wil weten of mensen tussen 03:00 en 04:00 uur personen in de buurt hebben gezien bij de Bouwmeestersgoed, of camerabeelden hebben. Die personen zouden mogelijk zijn weggelopen vanaf de Bouwmeestersgoed richting de Jan Nijenhuisstraat, zegt de politie in een getuigenoproep.
De politie zette de omgeving ruim af. Bekijk de beelden:
Bewoners van straat onwel geworden

Penetrante lucht

De bewoners aan de Bouwmeestersgoed roken 's morgens om 07:00 uur al een penetrante lucht. Zij zijn later naar een ander adres gegaan, waar andere mensen vervolgens ook klachten kregen. De politie vermoedt dat de bewoners van de Bouwmeestersgoed de geur hebben meegenomen naar de andere woning. Ook in een woning aan de Wallenbergstraat is de geur geroken.
Mochten wijkbewoners goederen zien liggen die mogelijk gerelateerd kunnen worden aan deze zaak, dan kunnen ze daar beter niet aan komen. Afstand nemen en direct de politie bellen, luidt het advies. De politie onderzoekt nog wat voor vloeistof er bij de woning aanwezig was. Ook een deel van een park in de omgeving was afgezet en er is een tas aangetroffen met goederen.
Rond 16:30 uur is de woning geventileerd, de auto gewassen en de omgeving weer vrijgegeven.