Noord-Veluwe

Bewoners onwel door gevaarlijke stof, politie houdt rekening met opzet

Hulpdiensten in de straat in Putten.
Hulpdiensten in de straat in Putten. © Persbureau Heitink
PUTTEN - Bij een woning aan de Bouwmeestersgoed in Putten is een onbekende stof door een brievenbus gegooid, meldt een correspondent. Dat kan de politie niet bevestigen. Wel zijn bewoners onderzocht in een andere woning, omdat ze onwel waren geworden, zegt de politie. "We houden rekening met opzet."
Simen Klok van de politie zegt: "We doen onderzoek en houden er rekening mee dat er opzettelijk een gevaarlijke stof is achtergelaten. Daarom zijn we op zoek naar getuigen die in of rond de straat iets opvallends hebben gezien, afgelopen nacht."
Kijk hier hoe de hulpdiensten optreden:
Bewoners van straat onwel geworden

'Geen blijvende klachten'

De getroffen bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hebben, zegt Klok, geen blijvende klachten, maar ze kunnen voorlopig niet terug naar huis.
Even voor drie uur meldde zich een busje van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in de straat. Brandweerlieden voerden zondagmiddag metingen uit op verschillende plekken in de wijk, ook op straat werd de vreemde lucht geroken. De vreemde lucht op straat was rond half vier verdwenen, zegt de verslaggever van Omroep Gelderland.
De brandweer spoot later enkele auto's in de straat schoon.

'Heel normale mensen'

Een deel van een naastgelegen park was afgezet. "Het was een gekke lucht die je rook, frappant. Maar die sloeg niet op je ogen of keel", zegt de verslaggever.
De buurt omschrijft de bewoners van het huis waar de onbekende stof naar binnen zou zijn gegooid als 'heel normale mensen'.