Achterhoek

Politie zoekt vuurwapen na ongeval met gewonde

De politie doet onderzoek rondom de auto.
De politie doet onderzoek rondom de auto. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
VARSSEVELD - Op de Varsseveldsestraatweg tussen Aalten en Varsseveld is een man (36) uit Winterswijk gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. Dat gebeurde vrijdagavond. De politie ging na het ongeval op zoek naar een vuurwapen.
De auto sloeg bij het ongeval over de kop en belandde in een droge greppel, zo meldt een videocorrespondent ter plaatse. Vervolgens zag hij hoe de bestuurder naar het ziekenhuis werd gebracht. Maar ook hoe de politie ter plaatse kwam met warmtelampen en een hond. Ze begonnen te zoeken rondom het wrak. Ook kwam er een grensoverschrijdend politieteam uit Duitsland ter plaatse.

Vuurwapen

"De politie had informatie dat deze bestuurder mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen", legt een woordvoerder van de politie uit. "Op basis van deze informatie hebben we in en rondom de auto gezocht. Ook met een speurhond. Het grensoverschrijdend team surveilleert in het grensgebied en kan assistentie verlenen."
Een vuurwapen is uiteindelijk niet gevonden en de auto is flink beschadigd geraakt.
"De politie doet sporenonderzoek naar de aanrijding en het rijgedrag. De bestuurder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en daar is ook bloed afgenomen. Dit om te controleren of er alcohol of andere stoffen die de rijvaardigheid beïnvloeden gebruikt zijn. De uitkomsten van dat laboratoriumonderzoek moeten we afwachten", besluit de woordvoerder.