Noord-Veluwe

Vrouw gewond in bos: 10.000 euro voor gouden tip

Op deze plek werd de vrouw gevonden.
Op deze plek werd de vrouw gevonden. © Luciano de Graaf
OLDEBROEK - Zijn zus werd donderdag gewond aangetroffen in een bos in Oldebroek. Wat zich daar precies heeft afgespeeld, is een groot raadsel. Andreas Ilbrink uit Wapenveld looft een bedrag van 10.000 euro uit voor de gouden tip. "Ik ben normaal vrij nuchter. Maar dit is familie. Dit moet worden opgehelderd."
Andreas was vrijdag aan het begin van de middag nog bij zijn zus in het ziekenhuis in Zwolle. "Ze heeft zelf ook geen idee wat er is gebeurd", vertelt hij. "Ze heeft een zware hersenschudding opgelopen. Zoals het er nu uitziet, heeft ze niets gebroken."
Volgens Andreas was zijn zus met oortjes in aan het hardlopen in het bos. "Ze heeft waarschijnlijk niets gehoord of gemerkt", vertelt hij. De man zegt al meerdere reacties te hebben gekregen, nadat hij op social media een bericht plaatste met het verzoek om een gouden tip. "Ik heb de politie vanochtend de nodige informatie doorgegeven. Het gaat onder meer om iemand met camerabeelden. Hopelijk levert het iets op."
De politie laat vrijdag weten op dit moment nog niets te kunnen zeggen over de zaak. "De recherche had ook gezien dat ik op social media tipgeld had beloofd. Ze vroegen: waarom? Heel simpel. Het is gisteren gebeurd, dus moeten we nu handelen. We moeten weten wie hier achter zit en wat mijn zus is overkomen."
Het signalement van de persoon die gezocht wordt in Elburg en omgeving: een man met een blanke of lichtgetinte huid. Hij is zo'n 1 meter 85 lang, draagt een bruine jas, heeft donker haar en een gespierd postuur. Wie de man ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen.