Arnhem en omstreken / Achterhoek

Mirjam opgelucht na contact met vermiste zoon die 'houdt van media-aandacht'

De politie sprak eerder van een 'urgente vermissing'.
De politie sprak eerder van een 'urgente vermissing'. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Mirjam uit Arnhem kan opgelucht ademhalen. Ze heeft eindelijk contact gehad met haar 17-jarige zoon, die bijna twee weken vermist was.
De jongen met autisme woont in een instelling in Borculo, maar liep op 28 maart voor de tweede keer weg. Mirjam probeerde daarna met hem in contact te komen, maar dat lukte niet. Ze was de wanhoop nabij, omdat haar zoon zich makkelijk laat manipuleren.
Mirjam vreesde dat hij in het drugsmilieu was beland, maar inmiddels weet ze dat hij rondhangt in Arnhem. "Er zijn heel veel tips binnengekomen van mensen die hem hebben gezien. Maar als de politie komt, dan is hij alweer weg want hij is steeds in beweging", legt moeder uit. Ze vermoedt dat haar zoon bij een vriend logeert.

'Hij speelt een spelletje'

Mirjam vertelt dat ze hem ook al aan de telefoon heeft gehad. "Hij speelt op het moment een spelletje met mij. Hij is in de buurt, maar wil niet terug naar zijn woongroep. Ook krijgt hij een powergevoel van al die media-aandacht."
Omroep Gelderland heeft de politie ook om een reactie gevraagd. Die zegt dat de jongen nog steeds vermist is. "Het vermoeden is dat hij ergens in Arnhem verblijft", aldus een woordvoerder. De instelling in Borculo wil vanwege de privacy niet ingaan op de verdwijning van de tiener.