Stedendriehoek

Germa redt gedumpte kippen, en dat met Pasen

Germa's man René met de doos.
Germa's man René met de doos. © Germa Broere
BEEKBERGEN - Germa Broere uit Beekbergen maakte met haar man René op deze zonnige tweede paasochtend een wandeling door haar buurt. Tot ze een bijzondere witte doos vindt, waaruit ook nog geluid komt.
"We maken geregeld een wandeling. Dan gaan we met prikstokken en een vuilniszak langs de bermen om rotzooi op te ruimen. Dat deden we vandaag ook", vertelt Germa. Op de parkeerplaats bij de Arnhemseweg, ter hoogte van het Exodusmonument, stuit het stel op een grote witte doos.
"Dat triggert mij direct. Dus we komen dichterbij en dan horen we ineens dat er geluidjes uit komen. Toen wisten we: daar zit dus een levend beest in."

'Voorzichtig kijken'

Germa durfde de doos niet direct open te maken. "Voor hetzelfde geld is het een steenmarter. Dus we hebben de politie gebeld, zij verwezen ons door naar de dierenambulance. De dame die ik toen aan de lijn kreeg vroeg of ik toch heel voorzichtig wilde kijken wat er in de doos zat."
Ongelofelijk dat mensen zoiets doen
Dat bleken twee hanen te zijn. "Idioot toch! Wie dumpt nou kippen in een plastic bak, en zeker met Pasen. Ongelofelijk dat mensen zoiets doen."
De beestjes zijn door de dames van de Dierenambulance meegenomen, vertelt Germa. "Als het nou jonge hondjes of katjes waren hadden we ze zelf gehouden, maar met kippen kunnen we niet zo veel."
Maar de weeskippen vertrokken niet met een lege maag. "Ik heb wat vogelzaad aan ze gegeven. Je merkte dat ze er heel blij mee waren, want ze gingen direct pikken. En een bakje water vonden ze ook heel fijn."