Gelderse Vallei

Vrouw ziet wéér haar auto uitbranden: 'Ik heb hem nodig voor mijn zoon'

De brandweer kon de auto niet redden.
De brandweer kon de auto niet redden. © Persbureau Heitink
EDE - Een trieste Pasen voor een inwoonster van Ede. In de ochtend van eerste paasdag brandde haar auto grotendeels uit. Dat was de tweede keer dat het haar gebeurde. En ze heeft de auto hard nodig, want haar zoon heeft een zware hartafwijking.
"Rond half zeven stonden de buren op mijn deur te bonken. Dan weet je dat er iets aan de hand is. Dat was een grote schrik", vertelt mevrouw Boeve uit Ede.

Mogelijk aangestoken

Of het brandstichting is, is nog niet zeker. "De politie twijfelt. Maar de voorband was helemaal weggesmolten. Ze verwachten dat het via die kant is aangestoken."
En nu heeft ze een groot probleem. "De auto was alleen WA verzekerd, het was een oude auto. Ik heb geen flauw idee hoe ik nu verder moet. Maar dat er een andere auto moet komen, is duidelijk. Mijn zoon heeft een zware hartafwijking. Hij kan niet fietsen en is van de auto afhankelijk."

Tweede auto van haar in brand

De auto stond op een invalideplek bij een flat aan de Nieuwe Maanderbuurtweg. Op vrijwel dezelfde plek vloog al eerder een auto van haar in brand. "Toen met een aanmaakblokje op de bumper", verzucht mevrouw Boeve.
"De politie bekijkt camerabeelden uit de flat. Maar ja, wat zie je daar op? Het is verschrikkelijk. Ik moet de planning omgooien. En denken hoe het nu verder moet."
Brand verwoest auto in Ede