Stedendriehoek

Overleden parachutist was een ervaren springer: 'Hij deed het al jaren'

De weg was lange tijd afgesloten.
De weg was lange tijd afgesloten. © Persbureau Heitink
TEUGE - De 49-jarige man uit Utrecht die zondagmiddag om het leven kwam bij een fatale parachutesprong bij Teuge, was zeer ervaren. Dat zegt Simon Woerlee, directeur van het Nationaal Paracentrum Teuge.
"Hij was heel ervaren en deed het al jaren", zegt de aangeslagen Woerlee zondagavond. "Maar hij sprong zelden tot nooit in Teuge."
Het ongeluk gebeurde aan de Zandenallee in Teuge, tussen Apeldoorn en Twello en vlakbij het vliegveld. Een man kwam daar uit de lucht vallen, raakte in zijn val een boom en belandde daarna op de grond.

'Parachute is niet opengegaan'

In de loop van de dag zijn er vermoedens ontstaan over de toedracht van de noodlottige val. "Ik heb begrepen dat zijn parachute niet is opengegaan", vertelt Woerlee, die wel benadrukt dat hij de definitieve uitkomsten van het politieonderzoek graag wil afwachten.
In principe stijgen maandag gewoon weer vliegtuigen met parachutisten op vanuit Teuge. "We weten nog niet precies wat er is gebeurd en dus ook niet of we er lering uit kunnen trekken. Daarom pakken we het springen gewoon weer op", aldus Woerlee.
Vliegveld Teuge is een van de populairste uitvalsbasissen voor parachutisten. Bijna de helft van alle parachutesprongen wordt vanaf het Gelderse vliegveld gemaakt.