Gelderse Vallei

Vuurwapen gevonden bij inval autobedrijf, gemeente sluit pand

Bij de inval werd onder meer een auto in beslag genomen.
Bij de inval werd onder meer een auto in beslag genomen. © Persbureau Heitink
BENNEKOM - Bij een inval bij een autobedrijf aan de Molenstraat in Bennekom is vrijdagmiddag zeker één vuurwapen aangetroffen. Dit meldt de politie een dag later. De gemeente heeft het bedrijfspand voorlopig gesloten.
Naast het vuurwapen zijn ook een auto en andere goederen in beslag genomen. Vlgens een videocorrespondent ter plaatse ging het onder meer om een honkbalknuppel. Ook zijn er twee aanhoudingen verricht. Het gaat om mannen uit Ede.
De gemeente was bezig met een controle vanwege de aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning. Bij het aantreffen van het vuurwapen werd besloten de politie erbij te betrekken. Er werden vervolgens dus meerdere spullen in beslag genomen. "Het onderzoek richt zich op overtreding van de wet wapens en munitie en mogelijk diefstal", laat een woordvoerder van de politie weten.

Pand gesloten

Burgemeester Verhulst heeft het bedrijfspand per direct gesloten, laat de Gemeente Ede weten. Het gebouw mag de komende twee weken door niemand worden betreden. In die tijd onderzoekt de gemeente mogelijke vervolgmaatregelen.
Verdere details zijn niet bekend.