Gelderse Vallei

Grote vechtpartij in Voorthuizen

De politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse.
De politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. © Persbureau Heitink
VOORTHUIZEN - De politie heeft vrijdagochtend vier aanhoudingen verricht na een vechtpartij in Voorthuizen. Rond 08.45 uur gingen op het Bunckmanplein meerdere mensen met elkaar op de vuist, waarbij geslagen werd met allerhande voorwerpen.
Op beelden, die te vinden zijn op videoplatform Dumpert, is te zien hoe zo'n tien mannen achter geparkeerde voertuigen met elkaar verwikkeld zijn in een gevecht. Te zien is hoe een man kreunend op de grond zit en hoe een andere man het tafereel filmt. In de achtergrond wordt een man tegen de grond gewerkt, waarna zijn belager wegloopt. Ook pakt een vrouw iets uit een kofferbak, maar onduidelijk is wat zij pakt.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat dat agenten ter plaatse vier aanhoudingen hebben verricht. Ook zijn drie personen ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk en wordt nog onderzocht.
Burgemeester Jacco van der Tak van de gemeente Barneveld geeft via Twitter te kennen 'zeer geschrokken te zijn' van de vechtpartij in Voorthuizen. "Op omwonenden en ondernemers aan het plein zal dit indruk hebben gemaakt", aldus Van der Tak.