Arnhem en omstreken

Nog steeds geen lentezon? Het wordt 'kletsnat schijtweer'

Lege terrassen door het slechte weer in Nijmegen.
Lege terrassen door het slechte weer in Nijmegen. © ANP
ARNHEM - De meteorologische lente is al lang en breed begonnen, maar van een lekker voorjaarszonnetje is vooralsnog geen sprake. Het is guur, nat en winderig. Komt er dit weekend een einde aan deze gevoelsmatige herfst?
Een lagedrukgebied bereikt vandaag Gelderland en volgens Roosmarijn Knol van Weerplaza blijft deze nog wel even rondtollen. "Daar cirkelen eigenlijk continu gebieden met regen omheen." In duidelijke taal laat de weervrouw haar mening horen over de weersverwachtingen. "Het gaat gewoon ontzettend kletsnat schijtweer worden."

Natte start nieuwe maand

En voor wie de regen na vandaag al meer dan zat is: morgen, de eerste dag van april, lijkt het aanvankelijk niet veel beter te worden. De buien trekken ook zaterdag over het land, maar in de middag wordt het waarschijnlijk geleidelijk aan droog.
Op zondag kan de zon zelfs nog vaker doorbreken en lijkt het een stuk aangenamer. Toch kan de jas nog niet uit, want er waait een matige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 8 tot 9 graden.

Maandag eindelijk zon

Op maandag warmt Gelderland verder op, na een nacht met zelfs lichte vorst voorspellen de weermensen flinke perioden met zon. Het blijft droog en de wind gaat wat liggen, waardoor de temperatuur op kan lopen naar lokaal 12 graden.