Gelderland

Geëmotioneerde Hans Beenakker stopt als burgemeester van Tiel

Burgemeester Hans Beenakker van Tiel.
Burgemeester Hans Beenakker van Tiel. © Gemeente Tiel
TIEL - Burgemeester Hans Beenakker heeft woensdagavond aan het einde van de gemeenteraadsvergadering de raad laten weten niet in aanmerking te willen komen voor een derde ambtstermijn voor de gemeente Tiel.
Dinsdag heeft hij de fractievoorzitters dit nieuws laten weten en woensdag heeft hij de commissaris van de Koning op de hoogte gesteld. Zijn huidige termijn als burgemeester loopt af op 9 januari 2024. Dat meldt mediapartner SRC.

'Best een moeilijk moment'

"Na een mooie periode van 11 jaar, is het een heel natuurlijk moment om me te gaan oriënteren op een andere functie", aldus burgemeester Beenakker. Duidelijk geëmotioneerd gaf hij aan dat hij terug kijkt op een hele goeie periode met de raad, de inwoners en veel maatschappelijke partners.
"Ik heb veel van mijn ambities kunnen realiseren, maar ik ben toe aan een volgende stap. Het is niet omdat ik ben uitgekeken op Tiel. Ik vind het een hele mooie stad, heel inspirerend om hier te mogen werken."
Burgemeester Beenakker: "Het is voor mij best een moeilijk moment, ik voel me heel erg verbonden met Tiel. Met vraagstukken die spelen, met de inwoners, de raad, het college en de ambtelijke organisatie."
Burgemeester Beenakker maakt zijn afscheid bekend (tekst gaat door onder de video):
De burgemeester benadrukt dat er nu nog geen sprake is van afscheid, de komende 9 maanden blijft hij zich nog inzetten voor Tiel.

Stevige impuls

Tot slot van de vergadering sprak plaatsvervangend voorzitter Tom van Oostrom van de PvdB lovende woorden namens de elf fractievoorzitters. Zij vinden het jammer dat de de burgemeester weggaat, maar hebben alle begrip en respect voor dit besluit.
Van Oostrum gaf aan dat hij als voorzitter van de regio Rivierenland de regionale samenwerking een stevige impuls heeft gegeven. In het provinciehuis in Arnhem en op de ministeries in Den Haag weten ze inmiddels goed waar Rivierenland ligt.