Achterhoek

Henk getuige van ernstig ongeval op N18

Rood-witte schermen op de plek van het ongeval
Rood-witte schermen op de plek van het ongeval © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
GROENLO - Op de N18 bij Groenlo is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto wilde inhalen en is daarbij op een vrachtwagen gebotst. Henk Sellink reed achter de vrachtwagen en zag het gebeuren.
"De auto kwam uit Enschede en reed richting Varsseveld. Vlak bij Groenlo, in een flauwe bocht, haalde de auto in en knalde daarbij op de vrachtauto", vertelt Henk. Hij reed achter de vrachtwagen en had dus meteen in de gaten dat het goed mis was.
"Het is op een stuk waar je niet harder dan 80 mag en waar een doorgetrokken streep is." Nadat de hulpdiensten zijn gearriveerd, besluit Henk om verder te rijden.

Schermen geplaatst

De politie bevestigt tegenover Omroep Gelderland dat er een ernstig ongeluk is gebeurd waarbij een vrachtwagen en een personenauto betrokken zijn. Over de toestand van de inzittenden is nog niets bekend. Bij de auto zijn rood-witte schermen geplaatst.
De weg is in beide richtingen afgesloten. "We zijn er met verschillende hulpdiensten. We doen onderzoek naar de oorzaak en de identiteit van betrokkenen", aldus de politie. Verkeer richting Arnhem wordt volgens de ANWB omgeleid via de A1, A50 en A12.