Rivierengebied

Daymian (14) zingt met idool Mart Hoogkamer in Ahoy

Daymian van Os in zijn eigen muziekstudio.
Daymian van Os in zijn eigen muziekstudio. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Mart Hoogkamer is al jarenlang het grote idool van zangtalent Daymian van Os. De 14-jarige uit Kerkdriel wil dan ook niks liever dan samen met de volkszanger optreden in Ahoy. Een droom die binnenkort werkelijkheid wordt.
“Mart Hoogkamer kan supermooi zingen en wanneer ik hem tijdens zijn concerten ontmoet is hij altijd aardig. Hij brengt hele gezellige feestnummers uit zoals Ik ga zwemmen, maar ook hele mooie ballads. Dat vind ik geweldig”, vertelt Daymian vol enthousiasme.

'Niet normaal vet’

Mart Hoogkamer heeft Daymian persoonlijk uitgenodigd om op 15 april tijdens zijn concert in Ahoy samen een nummer te zingen. Dit gebeurde tijdens zijn deelname aan het SBS6-programma Ministars, waar het jonge zangtalent tweede werd. Jurylid en zanger Rolf Sanchez belde in de uitzending met de populaire volkszanger die zei dat ‘Daymian 100 procent in Ahoy staat’.
Ik ben er zo blij mee, ik heb er geen woorden voor
“Ik kon op dat moment eigenlijk niks zeggen. Ik ben er zo blij mee, ik heb er geen woorden voor. Het is mijn grote droom, het is niet normaal vet dat ik voor zoveel mensen met Mart mag gaan optreden”, benadrukt Daymian. De twee gaan samen de ballad Diamant zingen. “Een feestnummer is natuurlijk ook leuk, maar met dit nummer kan ik mezelf echt laten zien.”
Daymian verheugt zich nu al op het optreden met zijn idool. Bekijk de video.
Daymian zingt met Mart Hoogkamer in Ahoy
In aanloop naar het optreden is Daymian thuis in zijn eigen muziekstudio elke dag aan het oefenen. Hij vindt het niet spannend om straks met zijn grote idool voor zoveel mensen op het podium te staan. “Ik heb geen zenuwen, ik heb er alleen maar zin in. Het gaat vast enorm veel kippenvel geven.”

‘Een van mijn grootste fans’

Mart Hoogkamer kijkt zelf ook uit naar het gezamenlijke optreden. “Ik verwacht dat we gaan vlammen en heel Ahoy laten schudden. Daymian heeft het nummer ook bij Ministars gezongen en dat deed hij ontiegelijk goed. Daarnaast heeft hij het ook verdiend. Hij is al heel lang bezig met zingen en een van mijn grootste fans.”
Daymian van Os is al jarenlang fan van Mart Hoogkamer.
Daymian van Os is al jarenlang fan van Mart Hoogkamer. © Familie
Hij benadrukt dat hij Daymian een groot talent vindt. “Hij is een doorzetter, het levende bewijs dat als je echt iets wil het ook daadwerkelijk mogelijk is. Hij is heel erg vooruitgegaan met z’n zang.”
De dromen van Daymian stoppen niet bij het samen optreden met zijn idool. Hij hoopt uiteindelijk zelf ook van de muziek te kunnen leven. “Ik wil er heel graag mijn werk van maken. Zelf heb ik al twee eigen nummers uitgebracht, maar ik wil heel graag nog een grote hit hebben. Ook zou ik het super vinden om zelf een groot concert te geven. Ik hoop enorm dat dit allemaal gaat lukken.”