Liemers

Bijzonder schilderij helpt verpleeghuis bij afsluiten coronaperiode

ZEVENAAR - In verpleeghuis Liemerije in Zevenaar is woensdag een schilderij van de Doesburgse kunstenares Rosalie de Graaf onthuld. Het werk verwijst naar de coronapandemie, die verpleeghuizen zwaar heeft geraakt.
Het kunstwerk laat een man en vrouw zien die van elkaar gescheiden zijn door glas. Dat is een verwijzing naar het raam waarachter verpleeghuisbewoners en bezoek elkaar in de lockdownperiode toch nog een beetje konden ontmoeten. Een blauw gehandschoende hand op de schouder van de vrouw verwijst naar de verzorgers.
Emoties bij onthulling
Zelf spreekt Rosalie van 'één van de leukste portretten die ik tot nu toe geschilderd heb'. Toch komt het werk in een verpleeghuis te hangen waar de coronapandemie zoveel leed heeft veroorzaakt. Zowel bewoners als verpleging waarderen het schilderij: "Het is mooi, het toont liefde."

'Schilderij roept emoties op'

De Doesburgse kunstenares is vooral bekend van de muurschilderingen in haar woonplaats, maar ook ver daarbuiten, tot in Azië aan toe. Over haar schilderij voor Liemerije zegt ze het volgende: "Het schilderij is niet te heftig met verschrikkelijke gebeurtenissen, maar het roept juist mooie emoties op bij mensen."