Achterhoek

Gerwins auto werd vernield bij het TT Circuit: 'Ik ben er goed kapot van'

De auto van Gerwin.
De auto van Gerwin. © Eigen foto, via RTV Drenthe.
DINXPERLO - Gerwin de Boer uit Dinxperlo had zondag een gezellige middag willen hebben op het TT Circuit in Assen, maar de dag liep uit op een drama. Zijn auto werd moedwillig beschadigd, net als die van honderden anderen. Dat meldt RTV Drenthe.
Het afgelopen jaar stak Gerwin veel spaarcenten en moeite in zijn Peugeot 307, waarmee hij zondag naar het evenement Hart voor Auto's in Assen ging. "Mijn auto is natuurlijk niet te vergelijken met de dure sportwagens die er staan, maar ik heb 'm best leuk aangepast. Het interieur heb ik veranderd, er zitten andere lampen op, ik heb er wat stickers op geplakt en natuurlijk zit er een complete geluidsinstallatie in", zegt hij trots. "Voordat we naar Assen gingen, heb ik alles speciaal nog even opgepoetst", vertelt hij bij RTV Drenthe.
Maar tijdens het evenement sloeg zijn humeur snel om. Samen met vrienden liep hij over het TT Circuit om een kijkje te nemen bij andere auto's. "Ik ben benieuwd hoe anderen hun auto's gebouwd hebben of probeer toffe ideeën op te doen", zegt de autoliefhebber. Hij had zijn eigen auto zo'n twee uur ongemoeid gelaten, toen hij twee andere vrienden tegenkwam. "En die keken al niet zo vrolijk", blikt Gerwin terug.

'Suiker in de brandstoftanks'

Zijn vrienden vertelden hem dat hij snel z'n eigen auto moest checken, omdat hun auto's waren bekrast. "Om ons heen hoorden we toen al dat meer mensen beschadigingen hadden ontdekt. En niet alleen krassen", zegt De Boer. "Er was suiker in sommige brandstoftanks gegooid, koelvloeistof gelekt, ik zag hoe wielbouten bij auto's waren losgedraaid, noem maar op."
Met een gevoel tussen hoop en vrees liep hij weer naar zijn eigen auto en toen hij daar eenmaal was aangekomen, bleek dat zijn Peugeot de vernielzucht ook niet had overleefd.

'Goed kapot van'

"Ik was er echt goed kapot van, vandaag ook nog", zegt de Achterhoeker. "Ik had niet moeten zien wie mijn auto bekraste, want dan had ik diegene kapotgemaakt." Op zijn hele auto zaten krassen. Op de motorkap, op de ramen, op de deuren en de motorklep. "Dan baal je echt als een stekker, kan ik je vertellen."
Gerwin baalt helemaal omdat hij niet allrisk verzekerd is. Wel gaat hij aangifte doen bij de politie. Hij hoopt dat er snel een of meer daders in beeld komen, zodat de schade verhaald kan worden.