Achterhoek / Liemers

Vier doden door crash met Nederlandse Porsches bij Duitse grens

Een van de verongelukte Porsches op de Duitse A3, net over de grens bij Babberich.
Een van de verongelukte Porsches op de Duitse A3, net over de grens bij Babberich. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
EMMERICH AM RHEIN - Het ongeluk met drie Porsche sportwagens vlak over de grens bij Babberich heeft zondag aan vier personen het leven gekost. Dat bevestigt de Duitse politie. De doden zijn Nederlanders in de leeftijd van 37 tot en met 56 jaar. De toerrit van de auto's begon vrijwel zeker in Doetinchem.
Bij het ongeluk op de snelweg A3 - dat is de Duitse aanduiding van de A12 - was rond 11.00 uur in eerste instantie één auto betrokken. Die raakte net na de grens bij Elten in de problemen, mogelijk door de hoge snelheid en het slechte weer. De Porsche Cayman reed tegen de vangrail.
De bestuurder van een tweede Porsche stopte om de twee inzittenden te helpen, waarna een derde auto van het Duitse topmerk op het groepje inreed. De bestuurder van deze Porsche 911 kwam om het leven, net als de twee inzittenden van de eerste Porsche en de gestopte bestuurder.
De doden zijn drie mannen van 39, 42 en 56 jaar oud. De vierde dode is een vrouw van 37 jaar oud, meldt de Duitse politie. Twee personen overleden ter plaatse, de andere slachtoffers overleden kort daarna aan hun verwondingen. Een inzittende van de derde auto zou er met slechts lichte verwondingen van af zijn gekomen.
De weg lag na de klap vol brokstukken en was urenlang afgesloten. In de avond was de snelweg weer begaanbaar.
Vier Nederlanders omgekomen bij ongeluk op Duitse snelweg

Rit begon in Doetinchem

De drie auto's namen vrijwel zeker deel aan een toerrit die eerder op de dag begon in Doetinchem. Het was de bedoeling om via Duitsland naar Cuijk in Noord-Brabant te rijden.