Arnhem en omstreken

Deze hiphopmeiden trainen hard voor EK en WK

Arnhemse hiphopsters trainen voor EK en WK
Arnhemse hiphopsters trainen voor EK en WK © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hiphop is springlevend. Vooral voor de meiden van 'De Vloer, School voor Podiumkunsten' in Arnhem. Zij zijn zo goed dat ze geselecteerd zijn voor het komende Europees kampioenschap en zelfs al voor het wereldkampioenschap.
"Let's go," klinkt het keihard door de danszaal. En als de muziek start, volgt er een luid gejoel door de danszaal van Rozet, waar onder de bezielende leiding van Floor van Woensel en Oliver Verheijnen keihard wordt getraind voor het komende EK in Duitsland en WK in het Verenigd Koninkrijk. De Vloer mag maar liefst twee teams afvaardigen naar de evenementen.

'Heel bijzonder'

"Dat is enorm bijzonder," zegt Elke Makowski van De Vloer. "Zo'n EK wordt georganiseerd door United Dance Organisation. Een wereldwijde organisatie die bijvoorbeeld in Thailand, Cyprus, Duitsland, Denemarken enzovoort dit soort wedstrijden organiseert. En de top drie van ieder land wordt dus uitgenodigd voor een WK. Heel bijzonder dus dat wij met twee teams zijn uitgenodigd voor zowel het EK als het WK."
Hiphopmeiden gaan naar EK en WK
"Het was eigenlijk al het hele jaar het doel van ons hele team. En dat hebben we nu bereikt dus daar zijn we heel trots op", zegt hiphopster Saar. "Het is best wel spannend, maar ik heb er ook best wel zin in. We hebben al heel veel wedstrijden moeten winnen om hierheen te mogen."

Prijs pakken

Om goed voor de dag te komen, wordt er de komende tijd volop getraind. Dat is zeker nodig, want hiphop is best wel een zware danssport. "In hiphop heb je verschillende stijlen," Legt de veertienjarige danser Noa uit. "Als je die door elkaar doet, dan kan het heel zwaar zijn als je het twee tot drie minuten moet volhouden." En het moet gezegd, aan zelfvertrouwen ontbreekt het de meiden niet. "Ik denk wel dat we een prijs gaan pakken," zegt Noah lachend.
De Vloer zoekt nog sponsoren om de reis van de meiden te kunnen bekostigen, bijvoorbeeld door crowdfunding. Ook de ouders van de dansers zijn inmiddels sponsoracties gestart om de reis naar het EK en WK mogelijk te maken. Er is tienduizend euro nodig om de meisjes naar de toernooien te kunnen sturen.