Stedendriehoek

Na wikken en wegen deelde politie 'schokkende' foto van dode vrouw

De politie moet bij dit soort kwesties wikken en wegen.
De politie moet bij dit soort kwesties wikken en wegen. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
WENUM-WIESEL - Omdat de prioriteit ligt bij het achterhalen van de identiteit van een dode vrouw die gevonden is in Wenum-Wiesel heeft de politie een foto gedeeld die als schokkend kan worden ervaren.
"We snappen dat mensen hier vragen over hebben. We zijn ons er van bewust dat de foto als schokkend ervaren kan worden. Uiteraard maken we hierin een afweging," aldus een woordvoerder van de politie.
Het forensisch team van de politie heeft onder meer gekeken naar vingerafdrukken en geprobeerd via een dna-test er achter te komen wie ze is.

Achterhalen van identiteit heeft prioriteit

Het is vrij uniek dat de politie een foto deelt die als schokkend kan worden ervaren. Familie of vrienden van de vrouw zouden de foto ook tegen kunnen komen. Maar de afweging is gemaakt om naast een geblurde foto ook een foto van haar gezicht te tonen omdat dat het onderzoek en goede zou komen.
De foto van de dode vrouw wordt hier getoond op de website van de politie.
De vrouw werd donderdagmorgen gevonden in de berm aan de Wieselseweg. De politie vermoedt dat ze op een andere plek om het leven is gebracht en daarna op deze plek is achtergelaten.
De vrouw heeft een mogelijk recent een cosmetische ingreep gehad aan haar gezicht. Ze heeft blond/rossig haar en een smal/normaal postuur. Ze wordt rond de 50 jaar geschat.