Liemers

Auto's na inbeslagname op A18 mogelijk naar de veiling

Grote controle langs A18
Grote controle langs A18 © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
DIDAM - De bestuurders van de 24 auto's die donderdag in beslag zijn genomen bij een verkeerscontrole, hadden in de meeste gevallen een belastingschuld open staan. De controle was langs de A18 bij Didam. Inbeslaggenomen voertuigen duiken soms weer op bij veilingen.
Elf van de bestuurders konden na het betalen van de schuld weer verder rijden. De auto's van twaalf bestuurders moesten worden achtergelaten. Bij een bestuurder werden stekjes van wiet aangetroffen. Ook deze auto is in beslag genomen.

Meer meten met menselijke maat

Bij vergelijkbare acties werden volgens de belastingdienst in het verleden wel veertig tot vijftig auto's in beslag genomen. Dat het er nu minder zijn, verklaart en woordvoerder van de Belastingdienst mede door dat er meer ruimte is om tot een regeling te komen met schuldeiser.
De aangehouden bestuurders hebben in de meeste gevallen een bedrijf met een belastingschuld, De schulden variëren in het algemeen van 1.000 tot 300.000 euro.

Inbeslaggenomen auto's worden geveild

Mocht een auto in beslag genomen worden, dan heeft de eigenaar nog twee maanden om de schuld te voldoen. Gebeurt dat niet dan wordt de auto geveild.
Een overzicht van vaar- en voertuigen die geveild worden via het Ministerie van Financiën, is te vinden op deze veilingsite.
De controle langs de A18 bij Didam werd gedaan door de politie, Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, het landelijke verkeersteam en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).