Stedendriehoek

Annemareyn bevalt van kindje dat vorige week al overleed na botsing

Veel positieve reacties op crowdfunding
Veel positieve reacties op crowdfunding © Omroep Gelderland
ALMEN - "Het is een jongetje", Annemareyn moest vandaag nog bevallen van het kindje dat vorige week al in haar buik overleed na een botsing. "Het is onbeschrijfelijk tragisch", vertelt haar zus Josephyne Zandijk, die voor haar zus een crowdfunding startte.
Annemareyn (25 jaar) was nog maar vijf maanden weer terug in Nederland en wilde samen met haar man Ard een nieuw leven starten. Ze waren net getrouwd.
Alleen ging het vorige week goed mis. Op slechts drie minuten van haar huis botst Annemareyn op 16 maart tegen een boom in Almen. Haar hondje Teddy, die bij haar in de auto zat, overleefde de klap niet. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar twee dagen later overleed ook haar ongeboren kindje door de klap.

Crowdfunding

Omdat er nu veel onvoorziene kosten op Annemareyn en haar man afkomen, is zus Josephyne een crowdfundingsactie gestart. En die gaat behoorlijk hard. Doordat de actie massaal gedeeld is, staat de teller van de crowdfunding al op 10.710 euro. En die steun is hard nodig. Het jonge stel heeft niets om op terug te vallen. Omdat ze kort hiervoor in Zwitserland werkte heeft ze geen arbeidsverleden opgebouwd.
"We zijn overweldigd door de aandacht die de actie heeft gekregen." De twee zussen zijn ontzettend dankbaar voor de enorme hoeveelheid blijken van meeleven die ze krijgen. "Als je ons een berichtje hebt gestuurd en geen reactie hebt gehad, wil ik je bij deze zeggen: heel veel dank! Elke vorm van meeleven wordt gewaardeerd".