Arnhem en omstreken

'Hij drukte zijn stijve piemel tegen me aan'; dansleraar moet cel in van OM

Rechtbank Arnhem.
Rechtbank Arnhem. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
ARNHEM - Tegen een 57-jarige dansleraar uit Arnhem is 14 maanden cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man wordt verdacht van aanranding van zes vrouwen tussen 2011 en 2021. Het Openbaar Ministerie wil ook dat de man een contactverbod krijgt opgelegd en dat hij geen één op één lessen meer mag geven.
Keurig gekleed in een grijs pak met rode accenten en een rode, wollen jas komt de verdachte de rechtszaal binnen. Hij gaat naast zijn advocate zitten, tegenover de drie rechters. Achter hem zitten vier van de zes vrouwen die naar eigen zeggen door de verdachte zijn aangerand tijdens lessen in zijn dansschool. Het zijn allemaal jonge vrouwen die bij de Arnhemmer kwamen voor les in sensuele Zuid-Amerikaanse dansen zoals Salsa. Op de publieke tribune zit familie en vrienden.

Betasten en erectie

Tijdens de behandeling van de zaak proberen de rechters te achterhalen of de aangiften tegen de man kloppen. De vrouwen, die soms jarenlang les hadden van de verdachte, hebben bij de politie verklaard dat hij hun borsten en billen heeft betast. Ook zou hij tijdens de lessen een erectie hebben gehad en dat tegen hen aan hebben gedrukt.
Verschillende getuigen bevestigen de verhalen van de vrouwen. Tijdens de groepslessen ging het goed, maar tijdens de één op één-lessen zou de Arnhemmer vele grenzen hebben overschreden. De vrouwen besloten aangifte te doen na een uitzending van het televisieprogramma BOOS over misstanden bij The Voice of Holland.

Ontkennende verdachte

De verdachte ontkent de aantijgingen. Volgens hem hebben de vrouwen gelogen en zijn de getuigen mensen die last hebben van rancune. Het les geven in sensuele dansen is intiem zegt de Arnhemmer, maar de dingen waar ze hem van beschuldigen zijn gewoon niet waar. "Als ik een uur lang met een stijve piemel dans, hoe eindigt dat dan, dat kan toch niet", zegt hij tegen de rechter. De man, geboren in Egypte, heeft al zo'n 30 jaar een dansschool in Arnhem.

'Vrouwen hadden jarenlang les'

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de aangiftes betrouwbaar en heeft verdachte onder dwang de vrouwen betast. "Het zijn ontuchtige handelingen die verdachte heeft gepleegd, die horen niet bij het dansen thuis, ook al is het sensueel dansen. Het zijn ongewilde, ongepaste aanrakingen geweest". De verdachte zou volgens justitie geen verantwoordelijkheid nemen voor zijn handelen en er zou kans zijn op herhaling. Daarom eiste de officier van justitie ook een proeftijd van drie jaar.
De advocaat van de verdachte verbaast zich er over dat de vrouwen soms jarenlang les volgden bij de man, zonder dat er over grensoverschrijdend gedrag werd gerept. Ook vindt zij het opvallend dat er pas na de uitzending van BOOS over misstanden bij The Voice of Holland aangifte werd gedaan. Volgens haar zochten de vrouwen elkaar op om te praten hoe ze een zaak tegen de dansleraar konden aanspannen. Ze vindt dat er geen bewijs is tegen haar cliënt en vraagt om vrijspraak.