Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Het is druk op de weg, ook vrees voor avondspits

File op de A2 vlak voor knooppunt Deil op archiefbeeld.
File op de A2 vlak voor knooppunt Deil op archiefbeeld. © ANP
ARNHEM - Weggebruikers moeten deze donderdagochtend rekening houden met vertraging. De ANWB verwacht dat de avondspits nog drukker wordt vanwege de regen.
Op meerdere wegen in Gelderland moet het verkeer rekening houden met vertraging. Rond 8.00 uur staan er op veel plaatsen files. Rijkswaterstaat spreekt van een 'zware spits', waarbij de piek tussen 8.30 en 9.00 uur verwacht wordt. Volgens Rijkswaterstaat lag de spitspiek de afgelopen vijf weken op 249 kilometer in Nederland. Door buien wordt vandaag een hogere piek verwacht.

Ochtendspits: druk

Verkeer rond provinciehoofdstad Arnhem heeft overal last van vertraging. Er staat niet alleen de gebruikelijke dagelijkse file op de A12 vanaf de Duitse grens richting Arnhem, maar verkeer ondervindt ook last van vertraging op de A50 in de omgeving, zowel richting de stad als vanuit de stad.

Vaste plekken

Het verkeer heeft deze donderdagochtend vooral te maken met files en oponthoud op de vaste plekken. Daarbij moet je vooral denken aan de A50 tussen Zwolle en Apeldoorn, en ook in het zuiden de provincie uit tussen Nijmegen en het Brabantse Ravenstein.
Ook op de A28 vanaf Zwolle richting Amersfoort is het op een paar plaatsen raak. In totaal staat daar rond 8.00 uur 21 kilometer file.
Druk is het ook de op de A2 vanuit Den Bosch naar het noorden. Daar is oponthoud van 14 kilometer richting afrit Waardenburg. Ook de andere kant op staat tussen Geldermalsen en Waardenburg vier kilometer.

Avondspits

Rijkswaterstaat verwacht dat overtrekkende buien ook voor een zware avondspits kunnen zorgen. Op donderdag 9 maart haalden we daar in Nederland ook last van met een piek op 456 kilometer. Rijkswaterstaat verwacht donderdagavond een piek van zo'n 500 kilometer op de rijkswegen.